Test1-2.jpg

 

                                                              Kundvagn.jpg Besök vår Webbutik

 

ISO 9001

Integrerat ledningssystem

Ett integrerat ledningssystem innebär att man sätter ihop två eller flera ledningssystem till ett. Det vanligaste idag är att man integrerar ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004 och det är också vanligt att integrera OHSAS 18001:2007 med dessa. Syftet med ett integrerat ledningssystem är att man ska upprätta riktlinjer och direktiv för sitt kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete så att man aktivt arbetar med ständiga förbättringar på dessa områden. När man skapar ett integrerat ledningssystem beskriver man företagets verksamhet i en manual och man utgår då från de krav som finns i kravstandarden för ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Standarderna beskriver vad som ska ingå i det integrerade ledningssystemet men inte exakt hur det ska göras. Det är viktigt att anpassa ledningssystemet efter det specifika företaget och verksamheten som bedrivs där.

Fördelen med ett integrerat ledningssystem

Det finns många likheter i flera system så därför finns det både tid och pengar att spara genom att integrera. Fördelen med ett integrerat system är också att systemet blir mera överskådligt, effektivt och lättarbetat.

Vårt mål är att skapa ett enkelt integrerat ledningssystem som går snabbt att införa. Då är det lättare att förstå vad det handlar om.
Dokumentationen skall hållas minimal. För vad gör det om kvalitets- och miljöhandboken är tjock men ingen läser den?

Vi lägger fokus på att genomföra förbättringar i er nuvarande verksamhet. Det är så våra kunder får största möjliga nytta av våra tjänster. Vi tipsar om förbättringar och lösningar. Är våra idéer bra så genomför våra kunder dessa. Oftast har våra kunder egna idéer som man inte hunnit genomföra och då tar vi tag i det tillsammans. Det viktiga är att något blir gjort. För syftet med att införa ett integrerat ledningssystem är att man skall bli bättre.

Definition integrerat ledningssystem

Ett integrerat ledningssystem är ett samverkande system bestående av två eller flera system skapat utifrån de krav som finns i de specifika standarderna. (Det ska ge direktiv och riktlinjer för hur man bland annat ska arbeta med ständiga förbättringar, riskanalyser och förebyggande arbete på de aktuella områdena).


Besök Kvalitetsdokument.se - Få tillgång till ledingssystem, checklistor, kvalitetsplan, miljöplan, arbetsmiljöplan, byggpärm, programvara, policy m.m.

   

KvalitetsGruppen Hässleholm AB

Östergatan 17

281 32 Hässleholm

Tlf.  0451-83715      support@kvalitetsgruppen.com

Kvalitetsgruppen-Certifikat-liten-farg.jpg